5.12.2013

5.

Design Domi:n Facebookin sivuilla aukeaa joka päivä joululuukku. Pääset sinne täältä, klik.
5. luukku käsittelee lahjojen pakkausta perinteisistä poikkeavin menetelmin sekä sisältää pienen lahjan tekstin lopussa. Luukku on toteutettu yhteistyössä astubutiikkiin.fi portaalin kanssa. Joka päivä jouluun saakka avautuu uusi luukku siis myös astubutiikki.fi blogissa, joissa on ihania tarinoita ja yllätyksiä! Luukut löydät astubutiikkiin.fi blogista, klik.

*
Lahjan saajalla ensimmäinen kosketus lahjaan on useimmiten paketin kääre. Muistan kuinka lapsena nauhan ja paperin repiminen oli se, mikä jännitti eniten. Kaupat ovat täynnä erilaisia pakkausmateriaaleja, mutta mitä jos kaapista ei löydy mitään sopivaa lahjapaperia, kaupat ovat jo menneet kiinni ja lahja pitäisi antaa jonkinlaisessa kääreessä..? 


Hätää ei ole, kaiva kaapistasi juuri niitä ei niin perinteisiä materiaaleja. Pienet lahjat voi kääriä sanomalehteen, kirjan sivuun, silkkipaperiin, folioon, tulostetulle valokuva-arkille tai lapsen piirtämälle paperille.
Laatikon pohjalta voi löytyä myös vanha korurasia tai kaapista kenkälaatikko, jonka voi päällystää osittain tai kokonaan esim. tapetilla tai värikkäällä paperilla. 
Jos taas nauhaa ei ole, voi paketin kääriä langalla, juuttinarulla tai nahkanauhalla.Design Domi:n korut tulevat aina valkoisissa rasioissa. Niiden tarkoitus on olla valkoisia tauluja, joihin lahjan antaja voi taiteilla tarvittaessa mitä haluaa. 
Olen miettinytkin miten niitä voisi tarvittessa muokata lahjamaisemmiksi ilman perinteisiä lahjanauhoja. Tulin siihen tulokseen, että koristelen niitä suoraan materiaaleilla, joita käytän itse korujen tekoon. On pitsiä, tylliä, silkkiä, kristallinauhaa, helminauhaa.. Näin voin johdatella jo lahjan antovaiheessa sitä, mitä rasiassa on mahdollisesti sisällä. Lahjan kääreeksi kannattaa valita materiaalit myös lahjan saajan mieltymysten mukaan. Askartelija ilahtuu varmasti kristallinauhasta sekä pitsikangastilkusta, runon ystävä runonkatkelmasta sidottuna juuttinaruun ja matkaintoilijalle matkalehteen kääritty pipo tai lentolippu voivat olla mieluisa yllätys! 

Löysin myös jämäpalan vanhasta kultaisesta sellofaanista, josta tein "sinettikehikon" ison rasian ympärille. Samalla idealla toimii mikä tahansa ohut paperikaistale, jolla saa ikäänkuin sinetin rasian ympärille.

Yhteistyössä beloved.fi:n kanssa toteutettu uniikki lahjatägi. Kuinka ihana tällainen on nimilapun sijaan..? 

LAHJA SINULLE! 

Vain tänään Design Domi:n verkkokaupasta saat -20% alennuksen koodilla LAHJA5 koko tilauksestasi.
Oikein rauhallista joulun odotusta!  2 kommenttia:

  1. Kivoja ideoita paketointiin; otankin käyttöön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että Nina inspiroiduit näistä ideoista! Joskus on kiva murtaa peruskäsityksiä, joten anna mennä vaan!

      Poista

Save some words, ideas or suggestions. Or just say hi, I'll appreciate all of them! ,)

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)