9.4.2012

Burning Drops

Doing silver headpins is quite simple. You need torch, silver wire and time.. lots of time and patience id you are going to do "few" pins. 
Marjut asked me to show how I do my pins. You can find a lot videos about this in youtube, but I show you still..
*
Korupiikkien teko on yksinkertaista puuhaa. Tarvitset kokkipolttimen, hopealankaa sekä paljon aikaa.. tooosi paljon aikaa sekä kärsivällisyyttä jos meinaat tehdä "muutaman" piikin.
Marjut kyseli minulta miten teen korupiikkini. Näiden teosta löytyy youtubesta paljon videoita, mutta päätin näyttää teille silti..
*
Leikkaa hopealanka pätkiksi, n. 2-3cm tai pidemmiksi riippuen siitä miten pitkän korupiikin halaut saada. Itse pätkin paksua lankaa pidemmäksi ja ohuempaa taas lyhyemmiksi. Kuvassa oleva lanka on 0,3mm-0,8mm paksuista.


Pidä kuumuutta kestävillä pihdeillä langan toisesta päästä kiinni ja aseta toinen pää polttimen liekin kuumimpaan kohtaan (se on kohta, joka on juuri kirkkaan sinisen liekin jälkeen, huomaat kyllä ja kokeilemalla löydät ,)
Lanka kuumenee todella nopeasti, joten ole tarkkana varinkin ohuiden lankojen kanssa.
Tarpeeksi kuumentuessaan langan päähän alkaa muodostua pallo (hopea ikäänkuin vetäytyy ylöspäin muodostaen tälläisen pallukan), jatka kuumennusta vielä hetki.
Kun pallopää on mielestäsi sopiva, ota piikki pois liekistä. Itse tiputan piikit suoraan lämmitettyyn sitruunahappoon, jotta poltossa syntynyt mustuminen haalistuisi pois.
Piikit ennen hapotusta sekä rummutusta. Näiden kanssa vierähti sopivasti "tovi" ja pari kertaa täytin kaasulla kokkikeitintä.
Happokylvyn jälkeen vielä loppukiillotus, jossa loput tummumat saadaan pois sekä piikit ns. kovettuvat.
Kiillotetut ja rummutetut kiiltävät ihanuudet, joiden kokonaistekoon meni muutama tunti ja jotka tuli käytetyksi saman illan aikana.. ,)

4 kommenttia:

 1. Oi, oi mitähän ihanaa näin monesta teit:) Kiitos tästä, täytyykin kaivaa toho pölystä ja harjoitella taas, golfmailoja kun tuppaa usein tulemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi Maati, golfmailoja tulee jos pitää lankaa sivuttain, jos tohottaa suoraan pystysuoraan, niin ei pitäisi tulla. Ainakaan minä en ole onnistunut saamaan.. Ainut mikä voi tulla on varsinkin ohuessa langassa, langan katkeaminen juuri pallon yläpuolelta, mutta silloin se tipahtaa irti siitä suoraan.

   Poista
  2. Oon sulattanut pystysuoraan, mutta silti monesti tulee golfmaila:) Johtuukohan siitä että kun lanka on kiepillä ja siitä kun pätkii, niin nekin on vähän käyriä?

   Poista
  3. No johan on sitten outoa.. on minullakin langat vähän kierteellä, kun rullasta pätkin paloja.. mistäköhän johtuu, että itselläni ne pallukat nousevat suoraan ylöspäin..? Oletko vähän yrittänyt pyörittää sitä lankaa sen pallukan muodostumisen myötä? siis jos siitä tulee se golfmaila, niin uudestaan liekkiin ja pitäisi tulla isompi pallo..

   Poista

Save some words, ideas or suggestions. Or just say hi, I'll appreciate all of them! ,)

Tallenna sanoja, ideoita tai ehdotuksia. Tai käy vain moikkaamassa, arvostan niitä kaikkia! ,)